Whisk(e)y

A legnépszerűbb whisky-k a hagyományos whisky régiókból: skót, ír  és amerikai whisky-k. A skót whiskyk változatos ízvilág de általában kissé füstös, komplex, kiegyensúlyozott  karakter jellemzi, a többféle holrdó, változatos érlelési és házasítási metódusoknak köszönhetően. A malát whisky-k egy egy lepárló egyféle whiskyjét tartalmazzák, a blen...

A legnépszerűbb whisky-k a hagyományos whisky régiókból: skót, ír  és amerikai whisky-k. A skót whiskyk változatos ízvilág de általában kissé füstös, komplex, kiegyensúlyozott  karakter jellemzi, a többféle holrdó, változatos érlelési és házasítási metódusoknak köszönhetően. A malát whisky-k egy egy lepárló egyféle whiskyjét tartalmazzák, a blended azaz házasított whiskyk 20-30-40 féle különböz gabona és a maláta whisky keverésével készülnek. Az ír whisky-k a háromszoros lepárlásnak köszönhetően kiemelkedően lágy és krémes ízzel rendelkeznek. Az amerikai whisky-k a nagyobb arányú kukorica alap miatt édeskések, a faszenes lágyítás miatt pedig lágyak, enyhén füstösek. 

Bővebben

Whisk(e)y  50 termék

Márkáink

 • Ballantine's

  Az alapító, George Ballantine, által készített, ma már világhírű Ballantine’s whisky több mint 40 kiváló minőségű maláta és gabona whisky házasításával készül, szigorúan titkos recept alapján, amit csak a Ballantine’s egyetlen szakembere, a Ballantine’s Master Blender ismer. Kiegyensúlyozott ízének köszönhetően kiváló longdrink alapanyag.

 • Chivas Regal

  A Chivas Brothers legnépszerűbb whiskymárkája. A 12 éves érlelési folyamat, valamint a több mint 30 fajta alapwhiskyből összeállított keveréknek köszönhetően méltán számít a világ legkedveltebb szuperprémium whiskyjének.

 • Royal Salute

  Ott kezdődik ahol más whiskymárkák már el sem jutnak: 21 éves és hosszabb érleléssel készített igazi luxuswhisky.

 • Strathisla

  12 éves malátawhisky a Speyside régióból, a skót felföld legrégebben (1782 óta) működő lepárlójából. A világhírű Chivas Regal blended whisky szívmalátája, a Chivas Regal ízvilága a maga nyers valóságában élvezhető ebben a whiskyben. 

 • Longmorn

  A szent kehely a malátawhiskyk között: oly titokzatos, oly nagyszerűen nemes. Az igazi malátawhisky-kedvelők legjobb választása.

 • The Glenlivet

  A The Glenlivet Skócia egyik leghíresebb és legfinomabb egyféle malátából készülő whiskyje. Nevét a törvény által elsőként működési engedélyt kapott Highland Distilleryről kapta, az első Speyside-i whiskyk egyike. Napjainkban, ahogy a kifinomult whiskykedvelők tábora növekszik, egyre kedveltebbek a "single malt" whiskyk is, így a The Glenlivet is egyre elterjedtebb szerte a világon, és Magyarországon is.

 • Aberlour

  A híres Spey folyó völgyében készülő malátawhisky. Érlelését sherry- és bourbon tároló hordókban végzik a finom egyensúly fontosságának tudatában

 • Scapa

  A Scapa desztilláló üzem egyetlenként az északon található Orkney-szigetén épült újjá.

  A szigeten  egy 1701-ben feljegyzett töredék szerint hosszú évszázadokra nyúlik vissza a lepárlás és whiskyfogyasztás hagyománya. 

 • Four Roses

  Igazi Kentucky Bourbon, 150 éves hagyományokkal. 

 • Jameson

  A Jameson a világ legkelendőbb ír whiskeyje. Bársonyos és lágy ízét a világ több mint 75 országában kedvelik. Az öt földrész mindegyikén, egyre többen és többen azonosítják a Jameson nevet a különleges tisztasággal és telt ízzel.

per page
Mutat 49 - 50 a(z) 50 elemből
Mutat 49 - 50 a(z) 50 elemből